Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri: “Mağdur olmayacağımız söylendi ama biz tercih ettiğimiz üniversiteden mezun olmak istiyoruz”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Okullarının kapatıldığını öğrenen Şehir Üniversitesi öğrencileri Kartal’daki kampüsün önünde toplanıp açıklama yaptı. Okulun içinde açıklama yapmak isteyen öğrencilere Çevik Kuvvet izin vermeyince öğrenciler okulun önünde sosyal mesafe kurallarına uyarak açıklamalarını yaptılar. 

Dokuz aydır üniversiteleri için mücadele veren öğrenciler bu süreçte hem bedenen hem de ruhen yıprandıklarını dile getirdi. 

Şehir Üniversitesi öğrencilerinden Ayşenur Olgun, “Sabah uyandığımızda okulumuzun kapatıldığını öğrendik. Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz. Mağdur olmayacağımız söylendi ama biz istediğimiz üniversiteden, tercih ettiğimiz bölümden mezun olmak, tercih ettiğimiz hocalardan ders almak istiyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.