Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizm işçilerinden kıdem tazminatı eylemi: “İktidar, elimizdeki son güvenceye de göz dikti”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) üyeleri, kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi planına karşı İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Süreyya Operası önünde açıklama yaptı.

Kıdem tazminatımıza dokundurtmayacağız” pankartının açıldığı eylemde, açıklamayı Dev Turizm-İş Sendikası Marmara Bölge Şube Başkanı Turgay Özdemir yaptı.

Koronavirüs salgını sürecinde işçilerin yaşam savaşı verdiğini söyleyen Özdemir, “İktidar, hastalıkla ve işsizlikle boğuştuğumuz şu günlerde, biz emekçilere güvence vereceğine elimizdeki son güvenceye de göz dikti. Bizler işsizliğin arttığı ve kalıcılaşma eğilimi gösterdiği bu günlerde gelir güvencesi mücadelesi verirken bunlar kıdem tazminatı hakkımıza saldırıyorlar. Kıdem tazminatını Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bunun adı tam bir fırsatçılıktır. Tüm dünya hastalıkla uğraşırken bunlar yemiyor içmiyor, emekçilerin haklarına saldırıyor” dedi.

Kıdem tazminatının işçinin elinde kalan son güvence olduğunu söyleyen Özdemir, “Alın terimizin karşılığı olan kıdem tazminatımıza dokundurtmayacağız. Buradan tüm emekçilere açık çağrı yapıyoruz. Zengini koruyan bizleri güvencesizliğin girdabına iten bu siteme ve iktidara karşı bir araya gelelim ve başta gelir güvencesi olmak üzere güvenceli bir yaşam mücadelesini hep birlikte büyütelim. Kıdem kırmızı çizgimiz, genel grev gerekçemiz. Dokundurtmayız” diye konuştu.

Medyascope’a konuşan Dev Turizm-İş üyesi Kevser Çığrıkçı, “Hak ettiğim kıdem tazminatının elimden alınmasını kabul etmiyorum. Kıdem tazminatı işsiz kaldığımda benim güvencem” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.