Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Kapalıçarşı’da döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki yükselişi konuştuk: “Merkez Bankası’nın müdaheleleri işe yaramayabilir”

Kapalıçarşı esnafının elindeki gram ve çeyrek altınlar tükendi. Medyascope’tan Edanur Tanış ve Cemre Su Arvas, esnaf ve müşterilerle, döviz kurunu ve altın fiyatlarını konuştu. Altın fiyatları ve döviz kurundaki artışın ardından altın ve dolar almak için Kapalıçarşı’ya akın eden vatandaşlar, artışın süreceğine inanıyor.

Altın almaya gelenlerden bir vatandaş, “Fiyatlar daha da artar. Hep öyle oluyor zaten. İki sene önce altın alan bayağı kâr etti. Şimdi alan da iki seneye kâr edecek” dedi. Vatandaşların çoğu aynı görüşe sahip. Altının iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorlar.

Dolar da benzer bir talep artışı yaşıyor. Dolar almak için kuyruğa giren vatandaşlardan biri, “Merkez Bankası müdahale etmeye başladı ancak ne kadar işe yarar bilemiyorum. Bence artacak” diye konuştu.

Esnaf ise altındaki fiyat artışının duracağına inanıyor: “İnsanlarda altın çıktığında, daha da çıkacak psikolojisi var. O yüzden hücum ediyorlar ama ben aşağı gideceğini düşünüyorum. Zaten dün ile bugün arasında 10 lira fark var.”

Bir başka esnaf ise “Ben bir noktada fiyat artışının duracağına inanıyorum. Çünkü bu kadar insan niye alıyor? İleride satmak için. Bir noktada satmaya başlayacaklar. Doların artışının da duracağını düşünüyorum. Gerçi bir ay önce de öyle düşünüyordum ancak yükselmeye devam etti” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.