Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (58) – Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz: “Türkiye’nin dış politikada yalnızlaşması, uluslararası alandaki meşru haklarını savunmasını zorlaştırıyor”

Ankara Gündemi’nin 58. bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda Doğu Akdeniz’in, Türkiye’nin dış politikası açısından önemi ve Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlik konuşuldu.

Çeviköz, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan son gerginliğin aslında bir kıta sahanlığı çatışması olduğunu belirtirken, çözüm için başka aktörlerin devreye girmesi yerine iki ülkenin kendi arasında sağlıklı bir diyalog kurması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda yanlış tercihleri yüzünden dış politikada giderek yalnızlaştığını vurgulayan Çeviköz, Türkiye’nin yalnızlaşmasının, uluslararası alandaki meşru haklarını savunmasını da zorlaştırdığını belirtti. Çeviköz, 2009-2010 yıllarından sonra Türkiye’nin diplomasi yeteneğini kaybettiğini dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.