Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden, ABD başkanlık seçimleri için resmen aday: “Birlikte bu karanlık dönemi aşacağız”

Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin resmen adayı oldu. Perşembe akşamı (20 Ağustos) yaptığı adaylık konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef alan Biden rakibini, “en temel görevi olan ülkeyi korumada başarısız olmakla” suçladı. 

Konuşmasında ekonomi, küresel ısınma, dış politika ve etnik ayrımcılık konularına değinen Biden, “Birlikte bu karanlık dönemi aşacağız” diyerek ilk hedefinin koronavirüs salgınıyla mücadele etmek olduğunu belirtti. 

Biden, 5 milyon kişiye imalat ve teknoloji sektörlerinde istihdam sözü verirken, iklim değişikliğinin de bir kriz olmakla beraber, aynı zamanda yeni istihdam alanları ve temiz enerji alanında ABD’yi lider yapmak için bir fırsat olduğunu söyledi. 

ABD’nin sistematik ırkçılık problemine de değinen Biden, ülkenin artık bu sorunla mücadele etmek için hazır olduğunu söyledi. Dış politika konusunda ise dünyanın hiçbir yerinde diktatörlerle işbirliği yapmayacağını belirtti. 

Biden, konuşmasında Kamala Harris‘i de unutmadı. Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın yardımcısı olacağı açıklanan Harris hakkında, “Senatör Kamala Harris bu millet için güçlü bir ses. Başka kimse büyük bankaların ve silah lobilerinin karşısında duramadı ve hükümetin hukuka aykırı davranışlarına karşı çıkamadı” dedi. 

Biden seçildiği takdirde Harris, ABD’nin ilk Asya kökenli ve ilk siyahi kadın başkan yardımcısı olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.