Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’daki orman yangınları yayılıyor

Binlerce insanı evsiz bırakan Kaliforniya orman yangınları, tekrar yayılmaya başladı. Yangının yalnızca küçük bir kısmı bir günde 131 bin dönüm arazinin yanmasına sebep oldu. 33 kişinin yaralandığı yangında toplam 175 bina zarar gördü. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaleti, koronavirüs salgını sürecinde orman yangınlarıyla da mücadelede ediyor. Barınakların tamamen dolmak üzere olduğu Kaliforniya’da, koronavirüs salgınının yayılımını artırmasından korkuluyor.

50 bin kişinin hayatını riske atan yangında en az iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kaliforniya’nın en eski parkı Big Basin Redwoods da yangında en çok zarar gören bölgelerden biri. 

ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü (20 ağustos) konuyla ilgili açıklama yaptı. Konuşmasında yangınlar için Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Birimi‘ni (CAL FIRE) suçlayan Trump, kurum yetkililerinin bu davranışlarını sürdürmesi durumunda Kaliforniya’nın yardımlarını keseceğini söyledi.

2019 yılında da Kaliforniya’da toplam 259 bin 800 dönüm arazi yanmıştı. Geçen cumartesiden beri (15 Ağustos) ise yaklaşık 400 bin dönüm orman kül oldu. 

Kaliforniya Üniversitesi’nden yangın uzmanı Crystal Kolden, yangınlar hakkında “Küresel ısınmadan dolayı orman yangınları daha sık yaşanıyor ve etkisi daha büyük oluyor. Geçen sene, salgın, orman yangını, sıcak hava dalgası ve şimşek fırtınasının aynı ay içerisinde yaşanacağını tahmin edemezdik ancak ilerisi için yangınlar konusunda daha etkili davranmamız gerektiğini biliyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.