Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir yıldır ücretlerini alamayan Ermenek maden işçilerinin eylemi dördüncü gününde: “Sadaka değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz”

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki Cenne Maden Ocağı’nda çalışan işçilerin bir yıldır ücretleri ve tazminat hakları ödenmediği için başlattıkları eylem dördüncü gününe girdi.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden-İş) üye olan Ermenek Cenne Linyit Kömür İşletmesi işçilerinin, bir yıldır alamadıkları ücretleri ve tazminat hakları için ocak ağzında başlattıkları eylemleri dördüncü gününde devam ediyor.

Eylemlerinin dördüncü gününde Medyascope‘a bir video gönderen maden işçileri, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Hakları verilmeden işten çıkarılan işçiler, “Kimseden sadaka, zekât istemiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Ömrümüzü kara elmas çıkararak geçirdik. Kalan günlerimizi de hakkımızı almak için uğraşarak geçireceğiz” dedi.

Maden mühendisi de eyleme katıldı

Ocakta yedi yıldır maden mühendisi olarak çalışan Emel Tunçdemir de eyleme bugünden itibaren katıldı.  Mühendis olarak çalışanların da maaşlarının yatmadığını belirten Tunçdemir, “2019 Ağustos ayından beri maaş alamıyoruz. Ben bekâr bir çalışanım. Ama burada çalışan işçiler ailelerine bakıyorlar. Bir babanın evine ekmek götürememesi ne demek? Bayramda evlerine şeker alamadı işçiler” diye konuştu.

Firmanın başka usulsüzlükler de yaptığını vurgulayan Tunçdemir, “Bireysel emeklilik olarak ücret kesiliyor. Sigorta şirketini aradığımızda böyle bir ödeme yapılmadığını söylediler” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.