Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin, ABD merkezli medya kuruluşlarına bağlı gazetecilerin vizelerini durduruyor

Çin yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli medya kuruluşlarına bağlı olarak Çin’de çalışan bazı gazetecilerin vizelerini yenilemedi.

New York Times‘ın, “Çin ve ABD arasındaki gerilim hız kesmeden devam ediyor” başlığıyla yayımladığı habere göre, Çin’de CNN, The Wall Street Journal ve Getty Images kuruluşlarına bağlı olarak çalışan gazetecilerin vize yenileme talebi kabul edilmedi. En az beş gazetecinin vizesinin yenilenmediği biliniyor. 

Vizesi yenilenmeyen gazetecilerden birinin söylediklerine göre, vize başvurusunda bulunduklarında, “kendi kaderlerinin Trump’ın ülkesindeki Çinli gazetecilerin vizelerini yenilemesine bağlı olduğu” cevabını aldılar. 

Çin yönetiminin misilleme yaptığı karar ise mayıs ayında ABD’nin getirdiği yeni vize düzenlemesi. Bu düzenlemeye göre, ABD merkezli olmayan medya kuruluşlarında çalışan Çinli gazetecilerin vize süreleri, 90 işgünüyle sınırlandırılmıştı. ABD’deki Çinli gazetecilerin vizeleri yenilenmediği takdirde, Çin’deki ABD’li gazetecilerin de ülkelerine geri gönderileceği belirtiliyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.