Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya yangınları devam ediyor – Ormanda mahsur kalan 200 kişi kurtarıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletindeki orman yangınları bir türlü söndürülemiyor. İşçi Bayramı kutlamaları için dışarı çıkan yaklaşık 200 kişi, cumartesi gecesi (5 Eylül) yangında mahsur kaldı. Ekipler helikopterlerle ormanda mahsur kalanları kurtardı.

İşçi Bayramı kutlamaları sırasında orman yangınında mahsur kalan 200 kişiden 20’si yaralandı, ikisinin ise durumunun kritik olduğu belirtiliyor.  

Birçok kişi sosyal medyada, kutlamaların yapıldığı Sierra Ulusal Parkı‘nda çıkan yangına ait görüntüler paylaştı:


15 Ağustos’ta başlayan Kaliforniya orman yangınları 23 bölgeye yayılmış durumda. 3 bin 300 binanın zarar gördüğü yangınlarda 1,6 milyon hektar alan kül oldu, sekiz kişi hayatını kaybetti. 

Orman yangınlarının bir türlü engellenememesi üzerine pazar gecesi Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, beş bölgede olağanüstü hal ilan etti. Böylece yangından zarar gören bölgelerdeki yardım ve yangınla mücadelenin prosedüre takılmadan daha hızlı işlemesi hedefleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.