Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’nın en çok aranan ayısı “Papillon”, 42 gün sonunda İtalya’da yakalandı

Papillon isimli boz ayı, 42 günlük özgürlüğünün ardından yakalandı ve barınağa kapatıldı.

149 kiloluk boz ayı Papillon, İspanya’daki Casteller Hayvan Bakım Merkezi’ne 29 Nisan’da kapatılmıştı.  27 Temmuz’da, çitleri tırmanarak kaçan “Papillon”, 42 günün ardından İtalya’nın Trento bölgesinde bulundu.

Avrupa’nın en çok aranan ayısı Papillon’un ilk kapatılışı 2019 Temmuzu’nda yaşanmıştı. Trento Valisi Maurizio Fugatti, insan yaşam alanlarına yaklaşması sebebiyle Papillon’un tehlike arz ettiğini söylemiş ve kapatılmasını emretmişti. “Kaçış dehası” olarak adlandırılan ve ilk kaçışını 15 Temmuz 2019’da yapan Papillon, elektrik çitleri ve dört metre yüksekliğindeki duvarları aşarak ormana kaçmıştı.

Olay üzerine Papillon’un vurulmasına izin çıkarılmıştı. Fugatti, “Ayının 7 bin voltluk elektrik tellerini aşabilmesi tehlikeli olduğunun kanıtıdır” demişti. 

27 Temmuz 2020’de hareketlerini izleyen tasmasından kurtularak ikinci kaçışını gerçekleştiren Papillon, insanın doğaya zoraki hükmünün ve özgürlüğün bir sembolü oldu.

Çevreci gruplar Papillon’a yapılan muamele konusunda tepkili. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Papillon’a yapılan suçlamaların asılsız olduğunu söyledi. Uluslararası Hayvan Koruma Örgütü Trento Temsilcisi Ornella Dorigatti, Papillon serbest bırakılana kadar açlık grevi yapacağını açıkladı.

Ayı ismini, Henri Charrière’in Fransız kolonisinden kaçışını anlattığı anı kitabındaki “Papillon” adlı karakterden alıyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.