Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Şenol ile söyleşi: “Koronavirüs tedavisinde altı ayda çok şey öğrenmemize rağmen Türkiye’de ölüm ve ağır hasta oranları yüksek, genç insanlar yoğun bakımları doldurmaya başladı”

Koronavirüs salgını dünyada ve Türkiye’de etkisini sürdürüyor. Pek çok ülke salgında ikinci dalgayı yaşamaya ve konuşmaya başlamışken Türkiye henüz birinci dalganın ikinci tepe noktası olduğu düşünülen süreçten geçiyor. Türkiye’de ilk vakanın açıklandığı 11 Mart’tan bu yana geçen altı ayda ülkedeki hekimler, koronavirüs tedavisinde deneyim kazandı. Hekimlerin Sağlık Bakanlığı’na yönelik şeffaflık eleştirileri de başından beri sürüyor. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, koronavirüs tedavisine ilişkin “Altı ayda hekimler çok şey öğrendi, bunu birbirleriyle de paylaşıyorlar. Buna rağmen Türkiye’de ölüm ve ağır hasta oranları yüksek. Genç insanlar yoğun bakımları doldurmaya başladı ve hatta çocuk hastaların sayısında artış var” dedi. Sağlık Bakanlığı’ndan hekimlere ve akademisyenlere, sahada çalışan hekimlerden de bakanlığa veri aktarılamadığını söyleyen Şenol, salgın sürecindeki en önemli sorunun bu olduğuna dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.