Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (48): Koronadan YEP’e yeni hedefler, yeni veriler

ParaPolitik programının 48. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) değerlendirdi.

Programın hiçbir somut öneri ortaya koymadığını ve ekonomik alanda ülkeyi nereye taşıyacağına dair hiçbir bilgiye yer vermediğini söyleyen Yalçın Karatepe, programın en önemli amaçlarından birinin iş güvencesinin unsurları olan kıdem ve ihbar tazminatının yeni işe girenler için kaldırılması olduğunu vurguladı. Karatepe, açıklanan bu programın aynı zamanda son on yılda ülkenin yaşadığı yoksullaşmanın bir göstergesi olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.