Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Erdoğan’ın prompter kazasını yazamayan medya yanlış cümlesini düzeltemedi

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın yaşadığı prompter kazalarına ve yaptığı dil sürçmelerine, medyanın büyük bölümünün yer vermemesini eleştirdi.

“Bir siyasetçinin dili sürçtüğünde ya da metinden yanlış okuduğunda farkedip bunu düzeltmiyorsa gazeteciler yanlışı olduğu gibi aktarmaz. Yanlış ya da eksik ifade düzeltilir. Ayrıca düzeltildiği de okura/izleyiciye nedeniyle birlikte duyurulur” diyen Bildirici yazısına şöyle devam etti:

“Erdoğan da bir insan, bir politikacı. Herkes gibi o da hata yapabilir, nitekim bu örneklerde görüldüğü gibi yapıyor da. Prompter kazaları ve yanlış ifadeleri hakkında okura/izleyiciye bilgi verilmeyip, yanlış ifadeleri de duyurularak düzeltilmeyince gerçeklere aykırı olarak Erdoğan konuşmalarında hiç yanlış yapmıyormuş gibi sunulmuş oluyor. […] Benim anladığım, siyasi iktidarın kontrolünde, itiraz etmeden, sorgulamadan, bağımsız ve eleştirel akıl kullanılmadan yapılan gazetecilik, Erdoğan’ın prompter kazalarını yazamadığı gibi yanlışına yanlış da diyemiyor, sözlerini de düzeltemiyor.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.