Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul ve Ankara’da 65 yaş ve üzerine getirilen yeni kısıtlamaları vatandaşa sorduk: “Bazı kısıtlamalar gerekli ama çalışmak zorunda olanlar ne yapacak?”

Haber: Sema Kızılarslan & Ali Macit

Koronavirüs salgınında uygulanan tedbirler kapsamında dünden (10 Kasım) itibaren İstanbul ve Ankara’da 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arası dışında sokağa çıkmaları kısıtlandı. Eskişehir ve Sakarya’da da belli yerlerde sigara kullanımı yasaklandı.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkabilecekleri saat sayısını 10’dan altıya düşürerek her gün 10.00­-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarıya çıkabileceklerine, bu saatler dışında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanmasına karar verdi.

Kısıtlama perşembe günü başlayacak 

Kararın uygulamasına 12 Kasım Perşembe gününden itibaren başlanılacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Kaymakamlarımız ve ilgili kurumlarımızca konu hakkında gerekli hassasiyet gösterilerek, kararın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, karar verilmiştir.”

Medyascope’tan Ali Macit ve Sema Kızılarslan, 65 yaş ve üzeri için uygulanmaya başlanacak yeni kısıtlamalarla ile ilgili ne düşündüklerini Beyoğlu’nda yurttaşlara sordu. 

“Kısıtlamalar olmalı ama ekonomik boyutu da var”

Yurttaşların bazıları kısıtlamaları yetersiz bulduğunu söylerken, bazıları da kararın ekonomik boyutundan endişe ettiklerini belirtti.

ANKARA 

Ankara Valiliği de 65 yaş ve üzerindeki kişilerin saat 16.00’dan sonra sokağa çıkmalarının kısıtlandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun bugün Vali Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplandığı bildirildi.

Ankara’da, 65 yaş ve üzeri vatandaşların her gün 10.00 – 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkmalarına, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.