Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adam Phillips: Zevk ve hüsran üzerine (2001- Türkçe altyazılı)

Adam Phillips, Türkiye’de yeteri kadar tanınıyor mu, emin değilim. Ancak onu tanıyanların oldukça sevdiğini ve mümkün mertebe yakından takip etmeye çalıştığını az çok sezebiliyorum. Nitekim izlediğiniz veya izleyeceğiniz bu videonun da çevirisini ben değil, kanalı yakından takip eden ve Adam Phillips’i seven biri yaptı. Hatta öyle ki, çeviride veya tanıtım metninde adının geçmesini bile istemedi. Tek istediği, değerli olduğunu düşündüğü bu kaydın insanlara ulaşmasıydı.

“Tekeşlilik”, “Dehşetler ve Uzmanlar”, “Flört Üzerine”, “Öpüşme, Gıdıklanma ve Sıkılma Üzerine” gibi kitapların yazarı olan psikolog Adam Phillips, psikanalizin günümüzdeki önemli temsilcilerinden biri olmasının yanı sıra, çeşitli temalar üzerine denemeler kaleme almaktadır. Bu videoda da insan yaşamında hüsranın eksikliğinden bahsederek, aslında kendi alanı da sayılan çocuk psikoterapisinden yola çıkarak yetişkinlik ve çocukluk karşılaştırması yaparak, zevkin, tatminin, kurgunun ve gerçeğin hayatımızdaki etkilerini oldukça samimi bir bakışa irdelemeye çalışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.