Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nden izlenimler: Koronavirüs testi sırası 30-40 metreye ulaşıyor, yoğun bakımın kapısı sürekli açılıp kapanıyor

Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle vefat sayıları geçen gün katlanarak artıyor. Günlük hasta sayısı bugün ilk defa yedi bine yaklaştı. Medyascope’tan Hazar Dost, yeni tedbirlerle birlikte salgının gidişatını, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gözlemledi:

İstanbul Fatih’te bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tüm bölümlerinde sıradanlaşmış bir yoğunluk görmek mümkün. Hastaneye girişte araçların oluşturduğu yoğunluk, polikliniklerin olduğu ana binaya gelinceye kadar sürüyor. Yeni tedbirler kapsamında kafe, kantin ve oturulacak alanların tamamı kapalı olduğu için, kalabalık hastane bahçesine yayılmış durumda.

“Koronavirüs testi kuyruğu 30-40 metreye ulaşıyor”

Hastanenin Kovid-19 Kliniği‘nde koronavirüs testi için bekleyen insanların sayısı gün içinde değişiyor. Öğle arasında test bekleme sırasında sürekli hareketlilik yaşanıyor. Sırayı gözlemlediğimiz bir buçuk – iki saatlik sürede, kuyruğun 30-40 metreye ulaştığını gördük.

Salgının etkisinin en sert şekilde hissedildiği yer ise yoğun bakım servisi. Bu bölüme geldiğimizde, vefat eden kişilerin aileleriyle karşılaşıyoruz. Sağlık çalışanları, hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Yoğun bakımın kapısı en fazla beş-altı dakika kapalı kalıyor. İçeride yakını olanlar servisin önünde tedirgin şekilde bekliyor.

Koronavirüs testi olmak için sırada bekleyen insanların ara ara sosyal mesafe nedeniyle çıkan tartışmalar nedeniyle stres içinde oldukları anlaşılıyor. Hastane çalışanları, sırada bekleyenleri maske kuralıyla ilgili sık sık uyarıyor.

Koronavirüs servisindeki doktor ve çalışanların tamamı koruyucu önlük giyerek çalışıyor. Doktorlar hastalara olabildiğince sakin yaklaşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler