Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (151): Toplumsal cinsiyet perspektifinden akademi – Prof. Dr. Birgül Demirtaş & Prof. Dr. Zuhal Yeşilyurt Gündüz ile söyleşi

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele günü yayınlanan bu programda siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler profesörleri, Türk-Alman Üniversitesi’nden Birgül Demirtaş ve TED Üniversitesi’nden Zuhal Yeşilyurt Gündüz‘ü ağırladım. Demirtaş ve Gündüz “Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Disiplininde Kadın Olmak: Cam Tavanlar – Fildişi Bodrumlar” adlı ortak çalışmalarını anlattılar; Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) TBMM İzleme Grubu’nun 16 Ekim-15 Kasım 2020 tarihleri arasında milletvekillerinin kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği açısından performanslarını değerlendirdiği raporunu yorumladılar ve kadın dayanışmasının önemine vurgu yaptılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.