Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde dördüncü hafta tamamlandı: Sivasspor’dan altın değerinde üç puan

UEFA Avrupa Ligi’nde dördüncü hafta maçları dün akşam (26 Kasım) tamamlandı. Sivasspor, Azerbaycan deplasmanında Karabağ’a konuk olduğu maçta 3-2 galip gelerek gruptan çıkma iddiasını sürdürdü. Fransa’nın Lille takımında forma giyen Yusuf Yazıcı, İtalya’nın Milan takımında forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Lille-Milan maçında rakip olurken, Yusuf Yazıcı ilk 11 başladığı maçta 63 dakika süre aldı. Hakan Çalhanoğlu ise 61. dakikada oyundan alındı. 1-1 biten maçta iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. İngiltere’nin Leicester City takımında forma giyen Türk futbolcu Cengiz Ünder de ilk 11 başladığı maçta 62 dakika sahada klırken Leicester City, Portekiz temsilcisi Braga ile 3-3 berabere kaldı. 

Kritik üç puan 

UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’nin tek temsilcisi Sivasspor, Avrupa kupası maçlarını İstanbul’da oynayan Karabağ karşısındaydı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’ndaki maça hızlı başlayan Azerbaycan temsilcisi, 8. dakikada Uros Matic‘in orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği uzun topla buluşan Abdellah Zoubir‘in soldan ceza sahasına girerken yaptığı düzgün bir vuruşla 1-0 öne geçti.  

40. dakikada ceza sahasında Max Gradel‘in şutuna Wilde-Donald Guerrier‘in elle müdahalesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Arouna Kone’nin vuruşunda top ağlarla buluşurken skor eşitlendi. Başka gol olmayınca ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. 

Karabağ, ikinci yarıya ilk yarıdaki gibi hızlı başladı. 51. dakikada İsmayıl İbrahimli‘nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Caner Osmanpaşa‘nın kafa vuruşuyla uzaklaştırdığı topu Matic, ceza sahası üzerinden sert bir şutla ağlara gönderdi. 

Geri düşen Sivasspor, bu gole yedi dakika sonra cevap verdi. 58. dakikada Yasin Öztekin‘in sağdan ortasında Olarenwaju Kayode kafa vuruşuyla topu filelere göndererek mücadelede eşitliği sağladı. 

Beraberliği yakalayan kırmızı-beyazlılar, üç puan için baskısını artırmaya başladı. 79. dakikada Uğur Çiftçi’nin sol taraftan verdiği pasla ceza sahası dışında topla buluşan Kone, ceza yayının önünden düzgün bir vuruşla takımını 3-2 öne geçirdi. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sivasspor, gruptan çıkma iddiasını sürdürdü.  

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1332056548982616064

UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin sonuçları şöyle: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.