Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Altın Kızlar” Avrupa Ritmik Jimnastik Şampiyonu oldu mu?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, basında “Türkiye, Kadın Ritmik Jimnastik’te ilk kez Avrupa şampiyonu” vb. başlıklarla verilen haberin doğruluğunu sorguladı.

“Birçok ülkenin pandemi nedeniyle şampiyonaya katılmadığı, sadece altı ülke takımının geldiği de belirtilmiyordu medyadaki haberlerin büyük bölümünde. Elbette bir dalda altın madalya kazanılması başarı ama haberlerde bu başarının pandemi nedeniyle favori ülkelerin katılmadığı özel koşullarda kazanıldığının da belirtilmesi gerekirdi. Oysa haberlerde bırakın bu özel koşulların belirtilmesini ‘Son yıllarda şaha kalkan Türk jimnastiği bir kez daha uluslararası arenada zirveye çıktı’ gibi ifadeler de kullanıldı. Hayli abartılı ifadeler bunlar” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.