Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci hafta tamamlandı: Sivasspor gruptan çıkma şansını son maça bıraktı

UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci hafta maçları dün akşam (3 Aralık) oynandı. Türkiye temsilcisi Sivasspor, İspanya temsilcisi Villarreal’i konuk ettiği maçta, 75. dakikada Nijeryalı futbolcu Samuel Chukwueze’nin attığı golle 1-0 mağlup oldu. Öte yandan Fransa’nın Lille takımında forma giyen Burak Yılmaz, dün akşam iki gol atarken Milan forması giyen Hakan Çalhanoğlu da dün akşam bir gol kaydetti. İngiltere’nin Leicester City takımında forma giyen ve sakatlıktan dönen Çağlar Söyüncü, Zorya-Leicester City mücadelesinin 17. dakikasında tekrar sakatlanarak mücadeleyi tamamlayamadı. 

Sivasspor tur şansını son maça bıraktı

Sivasspor mücadeleye hızlı başlasa da girdiği pozisyonları gole çeviremedi. 19. dakikada Villarreal’in Jaume Costa ile soldan kullandığı köşe vuruşunda, Francis Coquelin’nin kafa vuruşu direkten döndü. 

Fazla gol pozisyonuna sahne olmayan ilk 45 dakika 0-0’lık eşitlikle sona erdi.  

İkinci yarıda Sivasspor, pozisyonlara girmeye çalışsa da Villarreal, bu girişimlere engel oldu. Mücadelenin 75. dakikasında Manu Trigueros’un ceza alanında savunmanın arkasına attığı pasa hareketlenen Costa, topu bekletmeden müsait durumdaki Chukwueze’ye aktardı. Nijeryalı futbolcu topu boş ağlara göndererek mücadelede takımını 1-0 öne geçirdi. 

Maçta başka gol olmayınca mücadele Villarreal’in 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Böyle Sivasspor, son 32 turuna adını yazdırmak için şansını, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile deplasmanda oynayacağı maça bıraktı. 

UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci hafta tamamlanırken, gecenin sonuçları şöyle şekillendi: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.