Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İSİG, kasım ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı Gökhan Turan ile söyleşi: “Eskiden yaşamak için çalışan işçiler, şimdi çalışmak için yaşıyor”

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, kasım ayına ilişkin iş cinayetleri raporunu yayımladı. Raporda, sağlık çalışanlarının meslek hastalığı sayılmasını talep ettiği koronavirüse ilişkin veri dikkat çekti. 

İSİG raporuna göre 2020 Kasım ayında en az 294, 2020’nin ilk 11 ayında ise en az 2 bin 32 işçi hayatını kaybetti. Aynı raporda kasım ayında, işçilerin yüzde 54’ünün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Kasım ayındaki işçi ölümlerinin sayısı, 2020 yılı içinde bir ayda görülen en fazla can kaybı olarak kayda geçti. Kasım ayını, 223 ölümle nisan, 218 ölümle ise ağustos ayları takip etti. 2019 yılının ilk 11 ayında 1.606 işçi hayatını kaybetmişti.

İSİG’in hazırladığı raporu ve iş cinayetlerini Medyascope’a anlatan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı ve İSİG üyesi Gökhan Turan, “Eskiden yaşamak için çalışan işçiler, şimdi çalışmak için yaşıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.