Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde grup maçları tamamlandı: Sivasspor, gruptan çıkamadı

UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşaması dün akşam (10 Aralık) oynanan altıncı hafta maçlarıyla tamamlandı. Maccabi Tel Aviv’e 1-0 mağlup olan Sivasspor, altı puanla üçüncü sırada kalarak Avrupa’ya veda etti. Böylece Türkiye’nin bu sezon Avrupa kupalarında takımı kalmadı.

Sivasspor UEFA Avrupa Ligi’nde dün akşam İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’e konuk oldu. Koronavirüse yakalanan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İsrail’e gitmedi. Çalımbay’ın yerine yedek kulübesinde yardımcı antrenör Bülent Albayrak takımın başındaydı. Sivasspor’da koronavirüse yakalanan oyuncular ve sakatlıklar nedeniyle yedek kulübesinde üç oyuncu yer aldı. Kaleci Ali Şaşal Vural, orta saha oyuncusu Casmir Ninga ve forvet Arouna Kone, yedek kulübesinde süre bekleyen isimler oldu. 

Durgun geçen mücadelenin 45. dakikasında Max Gradel’in uzaktan çektiği sert şut kalecide kaldı. Başka pozisyon olmayınca, ilk 45 dakika 0-0 tamamlandı. 

İkinci yarı ilk yarıya benzer bir futbolun olduğu maçta İsrail temsilcisi, 66. dakikada Enric Saborit’in uzaktan çektiği sert şutla 1-0 öne geçti. Mücadelede başka gol olmayınca maç Tel Aviv’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İsrail ekibi bu sonuçla grupta puanını 11’e yükselterek üst tura çıkarken, Sivasspor ise grubu altı puanla üçüncü sırada tamamladı. Böylece, 2020-21 sezonunda Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden takım kalmadı. 

Grubun diğer takımları Villarreal ile Karabağ arasındaki mücadele, Azerbaycan temsilcisindeki koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle ertelenmişti.  

Avrupa Ligi son 32 turu eşleşmeleri, İsviçre’nin Nyon kentinde 14 Aralık Pazartesi günü Türkiye saati ile 15:00’te başlayacak olan kura çekimiyle belli olacak. Son 32 turunda ilk maçlar 18 Şubat, rövanş müsabakaları ise 25 Şubat tarihlerinde oynanacak. 

Dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi sonuçları şöyle şekillendi: 

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1337175889604435968

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.