Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin: “Yoğun bakımların kapasitesi doldu, sürekli ağırlaşan hastalardan telefon geliyor ve üzülerek iyileşen veya vefat eden hastaların yerine sizi alabiliriz diyoruz”

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, Antalya’da artan koronavirüs vakaları üzerine Medyascope’tan Selçuk Ada’nın sorularını yanıtladı. Şahin, “Hastanelerin yoğun bakım üniteleri kapasitesini doldurdu, acilen daha ağır kısıtlamalara ihtiyaç var” dedi.

Prof. Dr. Nursel Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Antalya’da yoğun bakım ünitelerinin yüzde 71’inin dolu olduğu bilgisini paylaştığı geçen haftaki açıklamasını eleştirdi: “Yoğun bakımların kapasitesi yüzde 70’tir. Çünkü koronavirüs vakaları haricinde her an için farklı hastalık nedenleri ile yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımız var. Koronavirüs hastasının yoğun bakıma alınması gerektiğinde hastanelerde yer olmuyor. Yoğun bakım üniteleri dolu, ambulanslar hastane hastane yer arıyor.”

Sadece yoğun bakımların değil, acil servislerin de hastalara yetişemediğini söyleyen Şahin, “Acil servislerde personelimiz yetersiz kalıyor. Hastanelerimiz kapasitelerinin üzerinde hizmet vermeye çalışıyor. Şu an çaresizlik durumundayız” diye konuştu.

“Bir aylık kapanma öneriyoruz”

Kısıtlamaların yetersiz olduğunu vurgulayan Şahin, bir aylık kapanma gerektiğini söyledi: “Kamusal alanlarda bulaşı azaltmak için bir aylık kapanma öneriyoruz. Doğru kullanıldığında vatandaşı ekonomik olarak destekleyecek kaynaklar var. Avrupa ülkelerinin uyguladığı gibi bir aylık kapanma öneriyoruz. Devlet ekonomik olarak vatandaşı desteklemeli ve yeterli önlemler alınmalı.

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istifa çağrısı yapıyorum”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin güvenilir olmadığını, bakanlığın sağlık çalışanları için gerekli tedbirleri almadığını ve salgını yönetmekte başarısız olduğunu belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanelerde çalışan sağlık personeli hem ekonomik olarak hem de mental olarak zor durumda. Sağlık çalışanları normal maaşlarının altında maaş alıyorlar. Normal işte çalışan bir yurttaşa göre sağlık çalışanları dokuz kat daha fazla hasta oluyor. Sağlık Bakanlığı’nın salgın yönetiminde başarısızlığı kabul etmesi gerekiyor. Bir kez daha Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istifa çağrısı yapıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.