Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin Balıkesir Erdek’te bir okula bağışladığı bilgisayarlar kriz yarattı: “Okul müdürü ‘Üzerimde baskı var, bilgisayarları geri alın’ diyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanlığı, uzaktan öğrenim sürecinde bilgisayara erişimi olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla ilçenin Ocaklar Mahallesi’nde bulunan okula iki adet masaüstü bilgisayar bağışladı. Fakat okul müdürünün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığın baskısı nedeniyle mahalle muhtarını arayarak “Üzerimde çok baskı var, bilgisayarları geri alın” dediği öne sürüldü. CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, ilçede yaşananları Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

“İhtiyacı olan çocuklarımız için aldık”

Ocaklar Mahallesi Muhtarı Gökhan Yorak’ın kendilerini arayarak, salgın döneminde uzaktan eğitim gören öğrencilere destek olunması gerektiğini söylediğini aktaran Hale Tuna, “Bunun üzerine il başkanlığımızın da desteğiyle iki adet masaüstü bilgisayar aldık. Doğrudan kişilere vermektense ilçede bulunan okula bağışladık” dedi. Bilgisayarların okula kurulduğu gün okul müdürü, mahalle muhtarı, CHP Gençlik Kolları ve CHP Kadın Kolları’nın da orada olduğunu belirten Tuna, “Yeri ve kimseyi göstermeden, sadece bilgisayarların gözüktüğü bir fotoğraf çekerek bunu sosyal medyada paylaştık” diye konuştu.  

Kaymakamın mahalle muhtarını arayarak “Paylaşımı kaldırın” dediği öne sürüldü

Bilgisayarların okula bağışlandığına dair yapılan paylaşımın ardından Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un, Ocaklar Mahallesi Muhtarı Gökhan Yorak’ı arayarak, “Paylaşımı kaldırın” dediği öne sürülürken bağışlanan bilgisayarlardan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz’ün de rahatsız olduğunu belirten Tuna, “Biz paylaşımı kaldırmayacağımızı, yanlış bir şey yapmadığımızı belirttik” dedi.  

Okul müdürü: “Üzerimde çok baskı var, gelin bilgisayarları alın”

Yaşanan olayların ardından, CHP ilçe örgütünün paylaşımı kaldırmaması üzeerine okul müdürünün, Muhtar Yorak’ı aradığını aktaran Tuna, “Müdür ‘Üzerimde çok baskı var, gelin bilgisayarları alın’ dedi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler