Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (59): Sadece faiz artırmak yeterli mi?

ParaPolitik programının 59. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz artırımı kararını değerlendirdi.

Naci Ağbal‘ın göreve gelmesiyle Merkez Bankası’nın para politikasında önemli bir değişikliğe gittiğini belirten Karatepe, bu ayki artışın piyasalardaki beklentinin de üzerinde olduğunu söyledi. Gerekçe olarak enflasyonun düşürülmesinin hedeflendiğini belirten Karatepe, artırılan oranın reel faize tekabül ettiğini vurguladı. Ancak dolar kurunun gerilemesiyle hukuk reformu hakkında resmi yetkililer tarafından yapılan açıklamaların azaldığının altını çizen Karatepe, bunun ekonomi alanındaki olumsuz etkisini devam ettireceğini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.