Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Fahrettin Altun ve Sabah’tan Can Ataklı’nın sözlerine aleni çarpıtma

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Sabah gazetesinin, gazeteci Can Ataklı’nın sözlerini çarpıtmasını ele aldı.

Can Ataklı 2 Ocak Cumartesi günü Youtube kanalından “Erdoğan seçimle gitmez” başlıklı video yayımladı. Fahrettin Altun ve Sabah gazetesi, Can Ataklı ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u, “darbe söylemi”nde bulunmakla suçladı. Altun Twitter hesabından, “Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar. Biri ‘Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok’ derken, bir diğeri ‘Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı’ diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil” açıklamasını yaptı.

Ataklı’nın konuşmasını başından sonuna kadar dinleyen Bildirici, Altun ve Sabah gazetesinin, Ataklı’nın sözlerini çarpıttığını söyledi. “Ataklı’nın konuşmasını baştan sona dinleyen ve önyargılı olmayan herkesin burada ‘darbe söylemi’ ya da ‘darbe özlemi’ görmeyeceğine eminim. Söyledikleri bu kadar apaçık biçimde ortadayken iktidar medyasının Can Ataklı’nın cümlelerini çarpıtarak -hem de tırnak içine alıp aynen öyle söylemiş gibi- aktarması bilinçli bir yanıltma çabası. Ne yazık ki, yaygın medya siyasi iktidar kontrolüne girince haberler de onların politik iletişim aracı haline geldi” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.