Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (5): Türkiye’de öğrencilerin eğitime erişimi – Hacer Foggo ve Ertan Karabıyık ile söyleşi

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın beşinci bölümünde Umay Aktaş Salman ve Kayıhan Kesbiç, salgından önce ve sonra öğrencilerin eğitime erişimini ele aldı. ERG’nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Eğitim İzleme Raporu 2020’nin Öğrenciler ve Eğitime Erişim dosyasının sonuçlarının da değerlendirildiği programda, Kalkınma Atölyesi Genel Sekreteri Ertan Karabıyık ve Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo, özel önlem alınması gereken, yoksul hanelerde yaşayan çocuklar, Roman çocuklar, mevsimlik gezici tarım işçilerinin çocuklarının eğitime erişim ve devam sorunlarını sahadan örneklerle anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.