Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (61): “Yabancılar yükselen faizden şimdilik memnun görünüyor”

ParaPolitik programının 61. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, faiz artırım kararının ardından dış yatırımların durumunu değerlendirdi. 

Yabancı sermayenin herkes tarafından arzu edildiğini belirten Yalçın Karatepe, öncelikli olarak dış sermayenin hangi unsurları temel alarak yatırım yaptığının tartışılması gerektiğini söyledi. 

Son dönemde ülkeye gelen dış sermayenin doğrudan yatırım olarak uzun vadeli gelmediğini ifade eden Karatepe, portföy yatırım olarak bilinen sıcak paranın girişinde bir yükseliş olduğunu vurgulayarak sıcak para girişinin yabancı yatırımcıların ülkeye güvenmesinin değil, kısa vadede para kazanmak istemelerinin sonucu olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.