Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Çalışma Örgütü Araştırma Uzmanı Luis Pinedo Caro ile söyleşi: “Türkiye’de koronavirüs salgınıyla beraber istihdam oranları iyice düştü”

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Araştırma Uzmanı Luis Pinedo Caro’nun hazırladığı “İşsizliğin Ötesinde: Küresel Salgının Türkiye’de Çalışma Saatlerine Etkisi” raporda, Türkiye’de koronavirüs salgını döneminde uygulanan istihdam modelinin başarılı sayılabileceği ancak uygulanan modelde Türkiye’deki milyonlarca işçinin göz ardı edildiği belirtildi.

ILO Araştırma Uzmanı Luis Pinedo Caro, “Türkiye’de koronavirüs salgınından önce istihdam seviyeleri zaten düşüktü. Koronavirüs salgını halihazırda kötü durumda olan işgücü piyasasını daha fazla vurdu, mevcut işgücü piyasası daha da geriledi” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.