Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maça doğru: Trabzonspor-Fenerbahçe

Süper Lig’in 27. haftası şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir maça sahne olacak. Trabzonspor, 28 Şubat pazar günü sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Saat 19.00’da başlayacak dev mücadeleyi Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı, rekabette öne çıkanları ve istatistikleri derledi. 

Trabzonspor – Fenerbahçe rekabeti

Trabzonspor ile Fenerbahçe, lig tarihinde 95 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ekip 38 kez sahadan galibiyetle ayrılırken Trabzonspor, ezeli rakibini 24 kez mağlup etti. Taraflar, oynanan 33 mücadelede ise puanları paylaşmak zorunda kaldı. Bu karşılaşmalarda 126 gol atan Fenerbahçe’ye Trabzonspor, 96 gol ile cevap verdi. İki ekip, bordo-mavili ekibin ev sahipliğinde oynanan karşılaşmalarda ise geçen sezona kadar eşit sayıda galibiyete sahipti. 2019-2020 sezonunda oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan Trabzonspor, bu dengeyi bozdu ve galibiyet sayısında 18-17’lik üstünlük yakaladı. Karadeniz temsilcisi, evinde oynadığı 35 maçta 52 gol atarken kalesinde ise 55 gol gördü. İki ekip arasında 25 Ekim 2020 tarihinde oynanan son mücadeleyi Fenerbahçe, Serkan Asan (KK), Enner Valencia ve Papis Cisse’nin golleri ile 3-1 kazanmıştı. Trabzonspor’un tek golünü ise Benik Afobe kaydetmişti.

Trabzonspor, üst üste üçüncü galibiyetinin peşinde

Fenerbahçe’ye karşı sahasında en son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunda 3-0’lık skor ile alan Trabzonspor, bu maçtan sonra oynadığı üç maçta iki galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan bordo-mavililer, sahasında Fenerbahçe’yi üst üste iki kez daha mağlup ederse 1998 ile 2001 yılları arasında yakaladığı dört maçlık galibiyet serisini de egale etmiş olacak. 

Sarı-lacivertliler, duble yapmak istiyor

2020-2021 sezonunun üçüncü haftasında oynanan Süper Lig maçında Trabzonspor’u 3-1 yenen Fenerbahçe, öncesinde çıktığı yedi karşılaşmada rakibini mağlup edememişti. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalardan beş beraberlik ve iki mağlubiyet ile ayrıldı. 2015-16 sezonundan bu yana ise rakibine karşı üst üste iki galibiyet alamayan Fenerbahçe, pazar günü oynanacak mücadeleyi kazanarak uzun senelerin ardından duble yapmak isteyecek.

Abdullah Avcı, yenilgi yüzü görmedi

Trabzonspor’un tecrübeli teknik direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe’nin şu anki teknik direktörü Erol Bulut’un çalıştırdığı takımlara karşı yenilgi yaşamadı. Bulut’a rakip olduğu beş mücadelenin dördünü kazanmayı başaran Abdullah Avcı, galibiyet ile tamamladığı dört karşılaşmada da rakibine gol izni vermedi. 

Erol Bulut, ilk galibiyetinin peşinde 

46 yaşındaki teknik direktör Erol Bulut ise kariyerinde Trabzonspor’a konuk olduğu üç Süper Lig maçından da puansız ayrıldı. Yeni Malatyaspor’un başındayken 4-1 ve 2-1’lik skorlar ile Trabzon deplasmanından eli boş dönen Bulut, 2019-2020 sezonunda ise Alanyaspor ile bordo-mavililere 1-0 mağlup olmuştu.

Papis Cisse, Trabzonspor’a gol atmayı seviyor

Fenerbahçe’nin Senegalli forveti Papis Cisse, Trabzonspor’a karşı forma giydiği son dört Süper Lig maçını da boş geçmedi. Cisse, oynadığı dört karşılaşmada Trabzonspor filelerini dört kez sarsmayı başardı. Tecrübeli forvet, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin 3-1 kazandığı karşılaşmada oyuna sonradan dahil olup bir gol ve bir asistlik katkıda bulunmuştu.

Bordo-mavili ekip, galibiyet serisine devam etmeyi hedefliyor

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın takımının başına geçmesinin ardından çıktığı 17 karşılaşmada 13 galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Galatasaray karşısında alınan mağlubiyetin ardından çıktıkları 10 karşılaşmada ise yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, bu süreçte sadece Antalyaspor ile puanları paylaştı. Öte yandan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, ligde üst üste yedinci galibiyetini alırken son dört karşılaşmada ise kalesini gole kapattı. Trabzonspor, bu şekilde bir seriyi en son 1995 yılının mart ile nisan ayları arasındaki süreçte yakalamıştı.

Deplasmanda en çok puan toplayan takım: Fenerbahçe

Fenerbahçe, 2020-2021 sezonunda deplasmanlarda en fazla puan toplayan kulüp olmayı başardı. Şimdiye kadar 12 deplasman maçına çıkan sarı lacivertliler, bu mücadelelerin dokuzunu kazanıp ikisinde berabere kalarak 29 puan topladı. Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından da galibiyet ile dönerse önceki iki sezonda dış sahada topladığı puanı yakalayacak. 2018-2019 sezonunda deplasmanda 15 puan toplayan Fenerbahçe, 2019-2020 sezonunda ise 17 puan ile sezonu tamamlamıştı.

Mücadelede öne geçen avantajı elde edecek

Erol Bulut’un teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, 2020-2021 sezonunda öne geçtiği 16 karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Öte yandan Trabzonspor şu ana kadar 18 maçta skor avantajını sağladı. Bordo-mavili ekip, bu maçlardan 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile ayrıldı. Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde ise öne geçtiği 14 karşılaşmada 13 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Dev maç öncesi puan durumu

Zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşma öncesi Trabzonspor, 48 puan ile dördüncü sırada yer alırken Fenerbahçe ise rakibinin üç puan önünde ve üçüncü sırada bulunuyor.

Medyascope’un, “Taraftarlar takımlarının ilk devre performanslarını değerlendiriyor” serisindeki Fenerbahçe ve Trabzonspor bölümlerini buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.