Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 28. hafta: Ankaragücü, lideri devirdi

Süper Lig’de 28. hafta dün (4 Mart) oynanan maçlarla tamamlandı. Galatasaray, lider gittiği Ankaragücü deplasmanından, 2-0’lık mağlubiyetle döndü. Beşiktaş, Yeni Malatyaspor deplasmanında 1-0 kazanırken, Fenerbahçe, Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. 

Galatasaray, son dakikalarda yıkılmıştı

Galatasaray, 2019-2020 sezonun 15. haftasında Ankaragücü’nü sahasında konuk etmişti. Mücadelenin büyük bölümünü oyun olarak üstün götüren sarı kırmızılı ekip, 53. dakikada Sofiane Feghouli’nin golü ile öne geçmişti. Beraberlik golünü arayan Ankaragücü, dakikalar 72’yi gösterdiğinde Dever Orgill’in kırmızı kart görmesi ile birlikte 10 kişi kalmıştı. 10 kişi kalan rakibi karşısında kısa süre içerisinde Younes Belhanda’nın penaltı golü ile skoru 2-0’a getiren Galatasaray, mücadelenin son dakikalarında ise uzun yıllar unutamayacağı bir geri dönüşe izin vermişti. Maçın son 28 dakikasını bir kişi eksik oynayan Ankaragücü, 88. Dakikada İlhan Parlak’ın penaltı golü ile umutlanmış ve dakikalar 90’u gösterdiğinde Stelios Kitsiu’nun meşin yuvarlağı ağlara göndermesi sonucunda sahadan 2-2’lik beraberlik ile ayrılmıştı.

Ankaragücü, üç puanı kapmıştı

Sarı lacivertli ekip, 2019-2020 sezonunun 32. haftasında koronavirüs salgını yüzünden seyircisiz oynanan maçta Galatasaray’ı ağırlamıştı. Rakibi karşısında 65. dakikada Ezequiel Scarione’nin penaltı golü ile öne geçen Ankaragücü, mücadeleyi de 1-0 kazanmıştı. Başkent temsilcisi, aldığı bu galibiyet ile birlikte 2019-2020 sezonunda Galatasaray’dan dört puan çıkarmayı başarmıştı. 

Galatasaray, Ankara’da bir kez daha kayıp

Süper Lig’in 2020-2021 sezonunun 28. haftasında lider Galatasaray, ligin son sırasında yer alan Ankaragücü ile deplasmanda karşılaştı. Üst üste sekiz mücadeleyi kazanmanın verdiği moral ile Ankaragücü önüne çıkan sarı kırmızılılar, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Rakibine az pozisyon veren Ankaragücü, ilk yarının son dakikasında penaltı kazandı ve kullanılan penaltı atışını İbrahim Akdağ gole çevirdi. Soyunma odasına 1-0 geride giren Galatasaray, ikinci yarıya hızlı başladı fakat dakikalar 55’i gösterdiğinde Saba Lobjanidze’nin golüne engel olamayarak iki farklı geriye düştü. Yediği ikinci golün şokunu atlatamayan sarı kırmızılı ekip, 57. dakikada ise son haftaların formda forveti Mostafa Mohamed’in kırmızı kart görmesi ile birlikte oyundan koptu. Galatasaray, karşılaşmanın 90+2. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’nun golü ile farkı bire indirmesine rağmen skoru 2-2’ye getirecek zamanı bulamadı. 

Hikmet Karaman, ilk kez galibiyet yaşadı

Hikmet Karaman yönetiminde çıktığı dördüncü karşılaşmada ilk galibiyetini alan Ankaragücü, puanını 23’e yükselterek ligin dibinden kurtuldu ve 19. sıraya yükseldi. Galatasaray’a karşı sekiz maçlık galibiyet hasretine son veren Hikmet Karaman, Ankaragücü teknik direktörlüğü yaptığı son iki maçta da sarı kırmızılı ekibi mağlup etmeyi başardı. Öte yandan tecrübeli teknik direktör, Fatih Terim’i Süper Lig’de sahadan ilk kez eli boş gönderdi. 

Ankaragücü, 2 Mart 2020 tarihinde oynanan Antalyaspor-Ankaragücü maçının ardından Ankara’ya dönerken kazada yaşamını yitiren Eren Açıkgöz ile Mert Turgut Çakır’a Galatasaray galibiyetini armağan etti.

Ankaragücü futbolcuları, Galatasaray galibiyeti sonrası soyunma odasında büyük sevinç yaşadı.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, memleketinin takımının galibiyetini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kutladı.

Süper Lig’de dün akşam oynanan maçlar ile puan durumu ve sonuçlar şöyle şekillendi: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.