Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İstanbul Sözleşmesi hala yürürlüktedir, kadınlar bundan vazgeçmeyecekler” – Canan Arın, Seher Kalkan ve Berfu Şeker ile söyleşi

Resmi Gazete’de gece saatlerinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ilişkin Avrupa Sözleşmesi” ya da bildiğimiz adıyla İstanbul Sözleşmesi, Türkiye bakımından feshedildi. Gökçe Çiçek Kösedağı konukları feminist avukat Canan Arın, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’ndan Seher Kalkan ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nden Berfu Şeker ile hukuki süreci, sözleşmenin kadınlar açısından önemini ve neden hedefte olduğunu değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.