Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (71): “Bir Başkan yeter”

ParaPolitik programının 70. bölümünde Prof. Dr. Yalçın KaratepeNaci Ağbal’ın dört ay görev yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’ndan alınmasını ve bu sürecin anlamını değerlendirdi.

Naci Ağbal başkanlığındaki Merkez Bankası’nın politika faiz oranını yüzde 19’a çıkardığı hafta, yabancı yatırımcıların portföy yatırım olarak Türkiye’ye yaklaşık 500 milyon dolar getirdiğini vurgulayan Yalçın Karatepe, faiz artırım kararının sermaye girişini etkileyeceği beklentilerinin bir ölçüde karşılandığını ifade etti.

Naci Ağbal’ın görevden alınmasıyla birlikte Türkiye’de kurumsal yapıların ciddi şekilde zafiyete uğratıldığının ve hiçbir kurumun, Cumhurbaşkanı’nın iradesinden bağımsız olarak iş yapma ve karar verme yetkisinin kalmadığının ortaya çıktığını belirten Karatepe, atılan bu tip adımlar nedeniyle Türkiye’nin, belirsizliklerin fazlasıyla yüksek olduğu bir ülke haline geldiğini söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.