Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çağrısıyla İstanbul Kadıköy’de toplanan gruba polis müdahale etti, gözaltına alınan 35 kişi serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri nedeniyle tutuklu bulunan kişilerin bırakılması için Kadıköy’de eylem yapan gruba polis müdahale etti, 35 kişi gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 35 kişi, gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasına karşı çıkan öğrenci ve öğretim üyelerinin eylemleri sürerken, öğrenciler eylemler nedeniyle tutuklu bulunan kişilerin serbest bırakılması için İstanbul Kadıköy’de toplanma çağrısı yaptı. Bunun üzerine Kadıköy Kaymakamlığı, ilçede tüm eylem ve etkinlikleri salgın gerekçesiyle yasakladı.

Eylemin yapılacağı Kadıköy rıhtımındaki meydan, polisler tarafından çok sayıda zırhlı araç ve barikatlarla kapatıldı.  İlçenin pek çok cadde ve sokağı da polisler tarafından tutuldu.

Öğrenciler Kadıköy Rexx Sineması önünde toplanarak yürüyüşe geçmek istedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Ali Kenanoğlu yürüyüşe izin verilmesi için polislerle görüştü. Milletvekillerinin taleplerini kabul etmeyen polisler, öğrencilere müdahale etti. Biber gazı kullanılan müdahalede en az 35 kişi gözaltına alındı.

Avukatları, gözaltına alınan üniversite öğrencisi Hasan Doğan’ın gözaltı sırasında darp edildiği ve kulağından kan geldiği bilgisini paylaştı.

Eylemciler, polisin müdahalesi ve gözaltıların ardından Eğitim-Sen binasına giderek açıklama yaptı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, “Özgürlüğümüzü kazanana kadar, tüm kayyumlar gidene kadar demokratik üniversite talebimizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Gözaltına alınan 35 kişi, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeleri alınan kişiler, gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.