Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (72): “Kısa çalışma ödeneği uygulamasının sonlandırılmasıyla işsizlik fonlarından yapılan ödeme miktarının azaltılması hedefleniyor”

ParaPolitik programının 72. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, salgın döneminde başlatılan ve 31 Mart 2021 tarihi itibariyle sonlandırılan kısa çalışma ödeneği uygulamasını değerlendirdi. Çok kötü ekonomik koşullardan geçildiği bir dönemde bu uygulamanın sonlandırılmasının anlamsız olduğunu ifade eden Yalçın Karatepe, bu uygulamanın sonlandırılmasıyla işsizlik fonlarından yapılan ödeme miktarının azaltılmasının hedeflendiğini söyledi. Salgın döneminde hükümetin topluma sağladığı ekonomik desteğin oldukça düşük olduğunu belirten Karatepe, kısa çalışma ödeneği uygulamasının sonlandırılmasıyla bir tasarruf oluşturulamayacağını, hatta istihdam, üretim ve vergi gelirlerinde yol açacağı kayıplar nedeniyle daha büyük ekonomik sorunlara neden olacağını ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.