Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (74): “Merkez Bankası faize dokunmadı ama…”

ParaPolitik programının 74. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faizi sabit tutma kararını ve Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar dolarlık erimeyi değerlendirdi.

Yalçın Karatepe, faizlerde bir değişikliğe gidilmemesine rağmen dolar kurunun yükselmesinin, faiz kararının piyasalar tarafından olumlu algılanmadığı şeklinde yorumlanabileceğini vurguladı. Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar dolarlık kaybın da neden ve nasıl yaşandığının şeffaf şekilde açıklanmadığını belirten Karatepe, rezervlerin eritilmesinin başlıca gerekçesinin dolar kurunu baskı altında tutmak olduğunu, buna rağmen dolar kurunun 8 Türk Lirası’nın üzerine çıkmasının ve faizlerin ciddi şekilde artmasının, uygulanan döviz politikasının yanlışlığını gösterdiğini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.