Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nüfusa göre en çok vaka görülen il Yalova’da son durum – Sağlık Emekçileri Sendikası Yalova Temsilcisi Demir Sağlık: ”Yapılan testlerin yüzde 46’sı pozitif ama daha fazlası olduğunu biliyoruz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık koronavirüs vaka sayısını gösteren haritanın güncel halini paylaştı. 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı Tekirdağ’da 619,85’ten 747,13’e yükselirken İzmir’de 304,07’den 351,97’ye, Ankara’da ise 419,06’dan 534,14’e çıktı. Türkiye’nin risk haritasında “çok yüksek riskli il” olarak kırmızı kategoride yer alan ve nüfusa göre en çok vaka görülen il olan Yalova’da, 10-16 Nisan arasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 838,25 olarak açıklandı. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Yalova Temsilcisi Demir Sağlık, kentte artan vaka sayılarını Medyascope’a değerlendirdi.

Koronavirüs salgını Türkiye’de etkisini artırmaya devam ediyor. Son açıklanan verilere göre Yalova’da son iki ay içinde vaka sayısının yaklaşık 11 kat arttığı görüldü. 10-16 Nisan haftasında, her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 838,25’e yükseldi.

En çok vaka görülen iller arasında olan Yalova’daki son durumu Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Yalova Temsilcisi Demir Sağlık ile konuştuk. Şehirde görülen vakaların yarısının mutant virüs olduğunu belirten Sağlık, ildeki vaka artışlarının çoğunun yakın şehirlere yapılan seyahatler sebebiyle olduğunu söyledi. Sağlık şöyle devam etti: “Yapılan testlerin yüzde 46’sının pozitif çıktığını biliyoruz ama bunun daha fazlası da vardır. Yalova’da filyasyon ekipleri, günde iki vardiya şeklinde, her defasında 10 araç olarak görev yapıyor. Bunlar da aslında vakaların ne kadar çok olduğunu daha iyi gösteriyor. 10 araç ciddi bir sayı. Gece geç saatlere kadar vardiyada oluyor arkadaşlarımız. Vakaların hemen hemen çoğu yeni virüs dediğimiz mutasyonlu virüs. Yüz kişiden ellisi mutans virüs.”

Sağlık’ın açıklamalarının tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.