Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işın Eliçin ile Dünyanın Gidişi (95): 23 ve 24 Nisan ya da Türk-Amerikan ilişkilerinde ne değişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından üç aydır aranmayı beklediğini ve bir an önce yüz yüze görüşme için tarih almak istediğini biliyoruz. Beklediği telefon 23 Nisan’da geldi. İkili görüşme için yer ve tarih de bu konuşma esnasında belirlendi. Amerikan basını Biden’ın aynı konuşmada ertesi gün 1915 olaylarını Ermeni Soykırımı olarak tanıyacağını muhatabına bildirdiğini yazıyor. Ve evet Biden 24 Nisan’da dediğini yaptı. Görüşüne başvurduğum 2010-2014 yılları arasında Vaşington Büyükelçisi olarak görev yapmış olan, emekli diplomatlarımızdan Namık Tan dedi ki, “Benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Demek ki Türkiye olmazsa olmaz bir ülke değil artık…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.