Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (78): “Gençleri mutsuz olan ülke”

ParaPolitik programının 78. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan ve pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılan “İstatistiklerle Gençlik, 2020” başlıklı raporu değerlendirdi. 
Gençlerin iş bulmakta her geçen gün zorlandığını ve iş bulabilen gençlerin de gelirlerinden memnun olmadığını belirten Yalçın Karatepe, Türkiye’de ücretli çalışanların büyük kısmının asgari ücret seviyesinde maaş aldığını ve asgari ücretin ortalama maaşa dönüştüğünü söyledi.

İktidar olanaklarına yasal olmayan şekilde ulaşarak ekonomik imkânlar elde eden başka gençlerin olmasının bu durumu daha kötü hale getirdiğini ve gençlerin mutsuzluğunu artırdığını vurgulayan Karatepe, ekonomik sorunlar nedeniyle gençlerin gelecekten ümitsiz olduklarını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.