Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (14): “Dijital uçurum, salgınla birlikte daha görünür hale geldi” – Prof. Dr. Feza Orhan ve Dr. Gökhan Karaosmanoğlu ile söyleşi

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Umay Aktaş Salman ve Özgenur Korlu, çevrimiçi öğrenmeyi ele aldı. Koronavirüs nedeniyle Türkiye’de eğitim, bir seneyi aşkın bir zamandır uzaktan devam ediyor. Çevrimiçi öğrenme bu nedenle daha fazla gündemde. Uzaktan eğitime erişemeyen, çevrimiçi derslere katılamayan pek çok öğrenci var. Araştırmacı Özgenur Korlu, uzaktan eğitime erişimin önündeki engelleri anlatarak, dijital uçurumun salgınla daha görünür olduğunu söyledi. Peki uzaktan eğitime erişebilen öğrencilerin çevrimiçi öğrenmeyle ilgili algı ve tutumları nasıl? Öğretmen, öğrenci ve velilerin ihtiyaçları neler?

Programa katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden Prof Dr. Feza Orhan, uzaktan öğretim sürecinde öğrencilerin algı ve tutumlarına yönelik yaptıkları araştırma üzerinden, çevrimiçi eğitime erişebilen öğrencilerin mevcut durumunu ortaya koydu. Çevrimiçi ders tasarımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 16 yıllık bilişim teknolojileri öğretmeni ve Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Görevlisi Gökhan Karaosmanoğlu ise uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.