Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut: “Her akşam açıklanan rakamların en az üç katı kadar hasta ve ölüm var, Türkiye’deki en büyük halk sağlığı sorunu hükümetin kendisidir”

Medyascope yayınına katılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Türkiye’nin aşı tedarik planını, aşılama uygulamalarının sahadaki sonuçlarını ve yaz aylarında salgının nasıl seyredeceğini değerlendirdi. 

“Normalleşme için günde 800 vaka civarına inilmeli”

Türkiye’de aşı tedarik hızı yeterli olmadığı için aşılama sürecinin yavaş ilerlediğini ve bu yüzden salgının hız kesmediğini ifade eden Vedat Bulut, normalleşme için günde 800 vaka civarına inilmesi gerektiğini belirtti. 

Şu anki rakamların en az üç katı kadar hasta ve ölüm var”

Açıklanan resmi vaka ve ölüm sayılarının, salgının başından bu yana tutarlı olmadığının da altını çizen Bulut, kendilerinin sahadan edindiği bilgi ve verilere göre her gün açıklanan sayıların en az üç katı kadar hasta ve ölüm olduğunu aktardı.

“Vatandaşı aşıya çağırmamak, aşıyı vatandaşa götürmek lazım”

Türkiye’nin günlük aşılama potansiyelinin, hem tedarik sorunları hem de insan kaynaklarındaki yanlış planlama nedeniyle iyi kullanılamadığını belirten Vedat Bulut, “Vatandaşı aşıya çağırmamak, aşıyı vatandaşa götürmek lazım. Aşılama için çadır, karavan ve gezici üniteler kurulmalı. Bizim çok büyük bir halk sağlığı tecrübemiz var” dedi. Bulut ayrıca hızlı ilerlemese de aşılamanın hastalığı ciddi geçirme ihtimalini zayıflattığını, yoğun bakım ve kliniklerde rahatlama olduğunu ekledi. 

“Türkiye’deki en büyük halk sağlığı sorunu bu hükümetin kendisidir”

Son olarak yaz aylarında salgının nasıl seyredebileceğini de değerlendiren Bulut, “Yaz aylarında da turizm kaygılarından dolayı gerçek rakamların üzeri örtülecektir. AKP hükümeti bilimsel kaygılar ve halk sağlığını önemseyen bir yapılanmadan ziyade kendi sermaye gruplarının çıkarlarını hesap ediyor. Türkiye’deki en büyük halk sağlığı sorunu bu hükümetin kendisidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.