Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – Ali Koç’tan gazeteciye: “Saçına operasyon mu yaptırdın, bakiim”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un 1 Haziran’da düzenlediği bir basın toplantısında yaşananlardan hareketle, spor gazetecileri ile kulüp yönetimleri arasındaki gazetecilik ilkelerini aşan tutum ve davranışları eleştirdi.

“Gazeteci temas-mesafe kuralını unutup çok uzaklaştığında haber kaynaklarıyla ilişki kuramaz; haber alamaz. Ama asıl tehlikelisi arada mesafe bırakmayıp iç içe geçtiğinde, haber kaynağıyla özdeşleştiğinde işlevini yerine getiremez. Haber kaynağının yerine geçer, onun yerine düşünmeye, hatta kaygılanmaya başlar; eleştirel yaklaşamaz.

Ali Koç’un 1 Haziran’da yaptığı ‘basın toplantısı’nda gördüğüm de işte bu. Ne temas kalmış ne mesafe.  Gazeteciliğin temel kuralları yerle bir edilmiş. Kuşkusuz gazetecilerin bireysel yaklaşımlarının etkisi vardır ama bu noktaya gelinmesinin asıl nedeni yaygın medyada ‘taraftar gazeteciliği’nin moda haline gelmesi ve gazeteciliğin yapısal sorunlarıdır.

Tabii bir kez daha vurgulamamda yarar var; Fenerbahçe’de gördüğümüz sorunlu gazeteci-kulüp yöneticisi ilişkisi diğer kulüplerde de çok farklı olmayabilir” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.