Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (70): Av. Senem Doğanoğlu ile Eryaman-Esat davası

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu avukat Senem Doğanoğlu’ydu. Doğanoğlu ile 2006’da Ankara’da trans kadınlara ve travestilere saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı Eryaman-Esat davasını konuştuk.

Editör: Gamze Elvan Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu Reji: Özge Elvan, Melek Meryem Köse

Yıllardır devam Eryaman-Esat davasında yine karar çıkmadı. Son duruşmada karar bekleniyordu ancak dava 24 Eylül’e ertelendi. Saldırıya uğrayan ve evlerinden edilen trans ve travestiler 15 yıldır adalet arıyor.

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolarda LGBTİ+ öğrenciler hep ön saflardaydı. Bu gösterilerde gökkuşağı bayrağı açtıkları gerekçesiyle yargılanan 12 öğrenci hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı. İlk duruşma sadece üç dakika sürdü, bir sonraki duruşma ise 28 Haziran’da. Haberin tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.