Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Öldürüldüğü açıklanan PKK’lı canlandı itirafçı oldu!

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, terörle mücadele ile ilgili resmi açıklamalar ve haberlerde “öldürüldü” ifadesi yerine “etkisiz hale getirildi” ifadesinin kullanılmasının kamuoyunda kafa karışıklığı yarattığını belirterek, daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından “etkisiz hale getirildi” denilen PKK’lı Fırat Şişman’ın yaşadığının bir ay sonra ortaya çıkması örneği üzerinden bu durumu eleştirdi.

“Bakanlıktan dağıtılan görüntülerden de anlaşılacağı gibi, PKK yöneticisi Fırat Şişman hayatta. İçişleri Bakanlığı yetkililerinin bu şahsın yaralı yakalandığını ilk günden itibaren bilmemeleri düşünülemez.

Peki o zaman neden İçişleri Bakanlığı’nın daha önceki açıklamalarında bu PKK’lının ‘etkisiz hale getirildiği’ ve ‘öldürüldüğü’ açıklaması yapıldı, ‘öldürüldü’ haberleri yayımlatıldı? Bu konuda Bakanlık yetkililerine bir soru yöneltilmediği için kesin nedenini bilmek mümkün değil ama özel bir amaçla yapıldığı aşikâr.

Zaten nasıl bir amaçla yapılmış olursa olsun durum değişmez. İçişleri Bakanlığı hem gazetecileri hem de kamuoyunu yanıltmış oldu. Üstelik böyle bir yönteme başvurulduğu sonradan kabul edilerek kamuoyundan özür de dilenmedi, düzeltme de yapılmadı.

Bu yaklaşım, İçişleri Bakanlığı’nın operasyonlarla ilgili tüm açıklamalarına gölge düşürdü. Öyle ya, bile isteye gazetecileri yanıltan İçişleri Bakanlığı’nın bundan sonra yapacağı ‘etkisiz hale getirilen terörist’ açıklamalarının doğru olduğuna nasıl emin olabiliriz?” diye soran Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.