Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (105) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyarbakır ve Kürt illerine yaptığı ziyaretleri anlattı: “Son 25 yıl içinde Kürt seçmenle ilişkimizin bu kadar iyi olduğu bir dönem hiç olmamıştı”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba oldu. Programda CHP’nin Diyarbakır başta olmak üzere Kürt illerine yaptığı ziyaretler ve yansımaları konuşuldu.

“Bölgeye yaptığımız ziyaretler sürecek”

CHP ekonomi masası; Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl ve Bitlis’te Kürt seçmenle temaslarını sürdürüyor. Yapılan ziyaretlere ilişkin bilgi veren Ağbaba, “Bu ziyaretler partimizin yaptığı ilk ziyaretler değil, son ziyaretler de olmayacak. Bölgeye ziyaretlerimiz sürecek. Gittiğimiz illerde de gördüğümüz en çarpıcı şey yoğun genç işsizliği, bunu çok net olarak görebiliyorsunuz. İşsizlik nedeniyle bölgede en çok dolu olan yerler kahvehaneler ve çay ocakları” dedi.

“CHP’ye güven sorunu kalmadı”

Kürt seçmenin CHP’ye dair tavrının nasıl olduğuna dair de konuşan Veli Ağbaba, “Cumhur İttifakı, HDP’yi ve ona oy verenleri ‘terörist’ olarak görüyor. Buna karşı bölge halkı çok tepkili. Biz bu söyleme karşıyız. Bunu her yerde söylüyoruz. Biz en baştan beri Kürt sorununun Meclis çatısı altında çözülmesi gerektiğini söyledik. Burada AKP ve MHP’ye karşı çok net bir tutum var, partimize karşı da bir ilgi var. CHP’ye karşı bir güven sorunu yok. Bölgeye gezilerimiz devam edecek. Son 25 yıl içinde Kürt seçmenle ilişkimizin bu kadar iyi olduğu bir dönem hiç olmamıştı” ifadelerini kullandı.

“Kayyumlar şehirleri çiftlik gibi yönetiyorlar, tam bir keyfilik hakim”

Kürt seçmenin hem HDP’ye açılan kapatma davasına hem de kayyumlara büyük tepki gösterdiğini belirten Veli Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP’ye kapatılma davasına ve Demirtaş’ın tutuklu olmasına büyük bir tepki var. Kürtler kayyumlardan memnun değil. Burada tıpkı 90’lı yıllarda olan baskıya benzer bir baskı var. Kayyumlar da tam bir keyfilik hakim ve şehirleri tam bir çiftlik gibi yönetiyorlar. Bölgede birçok yerde kaymakam ve valiler, esnaf ve ticaret odalarını  arayarak HDP’nin kapatılmasına destek vermek için imza toplamaya zorluyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler