Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (17) – Yaprak Sarıışık ve Türkay Tol ile oyun hakkı: “Oyun, öğrenme ve keşfetme fırsatı yaratıyor, çocuk ve yetişkinlerin iyi olma haline katkı sağlıyor”

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°‘ın bu bölümünde Özgenur Korlu ve Umay Aktaş Salman, oyunun önemini, oyun hakkını ve oyunun eğitimdeki yerini konuştu. 100’den fazla ülkeden toplanan verilere göre çocuklar önceki nesillere kıyasla zamanlarını daha az oyun oynayarak geçiriyor. Her beş çocuktan biri, “oyun oynayamayacak kadar meşgul olduğunu” söylüyor. Oysa oyun, çocuğun dili, hayatı deneyimleme yolu. 

Programa katılan ERG Eğitim Laboratuvarı Koordinatörü Yaprak Sarıışık, oyunun öğrenme ve keşfetme fırsatı yaratmasının yanında iyileştirici gücü olduğunu, çocuğun ve yetişkinlerin iyi olma haline katkı sağladığını vurguladı. Hem derslerine hem okulun içindeki çalışmalara oyunu katan matematik öğretmeni Türkay Tol ise oyunun hem öğrenmeye hem de çocukların gelişimine etkisini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.