Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’dan göç – Dr. Sibel Karadağ: “Kimse yoksullaşan halkın öfkesini kullanarak mülteci karşıtı söylem üretmesin”

Afgan göç hareketi üzerine çalışan siyasetbilimci Dr. Sibel Karadağ, Afganistan’dan Türkiye’ye son günlerdeki göçleri, bunun tarihsel arka planını, Afganlar’ın yaşam koşullarını ve mülteci karşıtı iklimin sebepleri ile olası sonuçlarını anlattı.

Dr. Sibel Karadağ’ın Bilgi Üniversitesi’nde verdiği Avrupa ve Göç dersinde öğrencilerin mültecilerle yaptıkları mülakatlara dayanan birinci elden hikayeler, “Tanıklıklar” başlıklı podcast serisinde toplandı. Seri, şöyle tanımlanıyor: “Afganistan’dan Suriye’ye, Kırgızistan’dan Gürcistan’a, Türkiye’den Almanya’ya, Filistin’den Fransa’ya kadar uzanan göç hikayeleri acıları, öznellikleri ve direnişleri öğrencilerin gözünden dinleyici ile buluşturuyor.” Podcast’e buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.