Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçında PSV’ye farklı mağlup oldu: 5-1

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme ilk maçında Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven’a konuk oldu. Dün akşam (21 Temmuz) oynanan maçta sarı-kırmızılı ekip, Hollanda temsilcisi karşısında sahadan 5-1’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında dün akşam PSV’ye konuk olan Galatasaray, 2. dakikada İsrailli futbolcu Eren Zahavi’nin attığı gol ile maça adeta 1-0 geride başladı. PSV, 35. dakikada Zahavi ile skoru 2-0 yaparken, Galatasaray, 42. dakikada Emre Kılınç ile farkı bire indirdi ve ilk devre 2-1 sonuçlandı. Soyunma odasına bir farklı yenik giden sarı-kırmızılılar, ikinci yarı adeta bozguna uğradı. PSV’nin Alman futbolcusu Mario Götze, 51. dakikada skoru 3-1 yapan golü attı. İsrailli futbolcu Zahavi, 84. dakikada kendisinin üçüncü, takımın dördüncü golünü kaydetti. Maçın normal süresinin bitimine iki dakika kala Götze, skoru tayin eden golü attı. Böylece Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında PSV’ye 5-1 yenildi. 

Galatasaray, rövanş maçını 28 Temmuz’da İstanbul’da oynayacak. Sarı-kırmızılı ekip, elenmesi halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda devam edecek. Elenmesi durumunda temsilcimizin UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda rakibi İskoçya temsilcisi St. Johnstone olacak.  

Öte yandan bugün (22 Temmuz) Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi ikinci eleme turu ilk maçında Moldova’nın Petrocub takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Mücadele Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.