Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Yeni Şafak’ın mağduru saldırgan gösteren haberciliği

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Yeni Şafak gazetesinin, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir ve Marmaris binalarına karşı geçen haftalarda düzenlenen saldırılarda, saldıran kişiyi mağdur pozisyonunda gösteren haberi ele alış tarzını eleştirdi.

Yeni Şafak’ın bu haberlerini değerlendirirken gazetecilik tarafsızlığından söz etmeyeceğim. Elbette bir gazetenin politik tutumu vardır; yayın çizgisi haberlerin değerlendirilmesine, seçimine, sunumuna yansır. Ama bir gazetenin politik tavrı ne olursa olsun, gerçeği bozmaması, iddiaları araştırmadan yazmaması, söylentileri doğrulanmış gibi aktarmaması gerekir. Bir haberci, gerçeğe saygı duyar, kendisini hakim, savcı ve polis yerine koymaz, kişi ve kurumları yargılayıp damgalamaz. Dahası demokrasi, insan hakları ve barıştan yana olur; ayrımcılığı ve ırkçılığı besleyen, hoşgörüsüzlüğü yayan, şiddeti haklı gösteren ve teşvik eden yayın yapmaz” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.