Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orman Genel Müdürlüğü’nün yangına ayrılan ancak sadece yüzde 1,75’i kullanılan bütçesi – Uluslararası Şeffaflık Örgütü Türkiye Kurucu Başkanı Oya Özarslan ile söyleşi

Uluslararası Şeffaflık Örgütü Türkiye Kurucu Başkanı Oya Özarslan, örgütün Türkiye resmi Twitter hesabından, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) bütçesine ilişkin paylaşılan verilerle yangınla mücadeleye ayrılan bütçenin neden tamamının kullanılmadığı sorusunu gündeme getirmişti. Özarslan, Medyascope yayınına konuk oldu ve OGM’nin toplam 4,2 milyar liralık bütçesinden ilk altı ayda sadece 1,59 milyar lirayı kullandığını ve bunun 193 milyon lirasının yangınla mücadele için ayrılmasına rağmen bütçenin sadece yüzde 1,75’inin kullanıldığını anlattı. Bütçenin nereye kullanıldığı, neden yangınlara harcanmadığı sorusunu tekrarlayan Özarslan ayrıca, yangın söndürme uçak ve helikopter kiralamaları için yapılan ihaleler ve orman alanlarının korunması için ayrılan bütçe ile ilgili de örgütün verilerini paylaştı. 

Konuyla ilgili haberimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.